Utlysning av doktorandtjänster

Publicerad: 2017-02-09

Ekonomisk historia utlyser minst fyra doktorandtjänster med sista ansökningsdag 15 april.

Antalet kandidater som kan antas är beroende av att finansiering finns i form av externa forskningsmedel. Vi vet idag att sådana medel finns inom följande projekt:

- Manufacturing gender inequality. The project deals with gender differences in labor market outcomes in Sweden circa 1900

- SWINNO 2.0, Significant Swedish innovations 1970 to the present. The project establishes an innovation output database to assess ex post significance of innovations and categorize them according to societal impact.

- Asian exceptionalism? The institutional impact of Japanese colonial extraction. The project deals with the question whether there is a colonial origin to the East Asian Miracle.

- Current population development in Africa in a historical context. The project studies historical demographic dynamics in Africa 1800 to 1960 by exploring missionary archives.

Vi hoppas på ytterligare möjligheter och tar naturligtvis gärna emot ansökningar inom andra områden eller av mer generell karaktär.

Läs mer och ansök här.

Sista ansökningsdag är 15 april 2017